Adoptionen

Mannen vände sig till sin HELP-jurist för att få hjälp med att adoptera sin hustrus son från ett tidigare förhållande. Makarna hade varit gifta länge och mannen hade varit delaktig i pojkens vårdnad och uppfostran under nästan hela pojkens liv.

Den biologiska pappan hade aldrig deltagit i vårdnaden om sin son. Mamman hade gjort flera försök med att få till ett umgänge mellan sonen och pappan, men aldrig fått det att fungera.

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen i den kommun där parterna var bosatta lämnade ett förslag till tingsrättenDen första domstolen i brottmål. Läs mer som innebar att vår kund inte skulle få adopteraTillstånd av domstol att få anta en person som sitt eget barn. Även vuxna kan adopteras. Läs mer pojken.

Juristen argumenterade då för tingsrätten varför en adoption trots allt var det bästa för barnetBarnperspektivets utgångspunkt är respekten för barnets fulla integritet och människovärde. Myndigheter ska vid beslutsfattande ha barnperspektivet som utgångspunkt.  Läs mer. Det yttrandet fick till slut som resultat att tingsrätten beslutade att tillåta vår kund att adoptera pojken.

Kontakta oss på 0771-985 200 eller info@helpforsakring.se