Gift & sambo

Här hittar du råd, tips och artiklar för samboskap och äktenskap. På Min sida kan du som är kund skriva egna digitala samboavtal, gåvobrev, skuldebrev, köpeavtal och testamenten.

 

 

Hjälp från HELP

Avtal för framtiden

Kunden och hans fru fick hjälp med äktenskapsförordAvtal mellan makar, eller blivande makar, om hur egendomsordningen ska se ut i deras äktenskap. Läs mer och testamenteEtt förordnande där en testator reglerar vad som ska hända med hens egendom när hen avlider. Läs mer.

Bodelningsavtalet

Kunden behövde hjälp med ett bodelningsavtal Skriftlig handling över bodelning. Läs mer efter sin skilsmässa Ett annat ord för äktenskapsskillnad, det vill säga upplösning av äktenskap. Läs mer och anlitade sin HELP-jurist. Juristen förklarade för kunden, som var engelsktalande, hur en bodelning fungerar.


En försenad bodelning

Vår kund hade separerat från sin fru. De hade inte skrivit något bodelningsavtal i samband med detta, utan var eniga om att sälja huset och dela på bohaget och vinsten från försäljningen.


Skilsmässa? Bodela!

Paret hade bott tillsammans i ett hus som de ägde tillsammans. När skilsmässan var ett faktum gjorde de ingen bodelning; mannen bodde kvar i huset och frun flyttade ut.

Kontakta oss på 0771-985 200 eller info@helpforsakring.se