Skilsmässan

Mannen hade precis skilt sig från sin fru när han först kontaktade HELP. Han och hans exfru kunde inte komma överens om hur de skulle bodela den fastighet som de ägde tillsammans.

Saken komplicerades av att fruns föräldrar, efter ansökan om skilsmässa, hade byggt färdigt ett Attefallshus på fastigheten och frun hävdade att den var bara hennes. Som stöd åberopade hon ett hemskrivet avtal som vår kund, frun och fruns föräldrar hade signerat. Ex-frun krävde en kvarts miljon som kompensation för det värde hon menade att Attefallshuset hade. Kunden menade att ett betydligt lägre belopp skulle kännas rätt rent moraliskt för honom, men att det räckte så. 

Mannens HELP-jurist granskade avtalet och konstaterade att det sannolikt var giltigt men skulle vara svårt för motparten att använda i domstol.

Mannen fick hjälp med att förhandla fram en lösning där parterna sålde fastigheten tillsammans, mot att motparten fick det belopp som mannen menade var moraliskt riktigt att ge henne.

Såhär skrev mannen i HELPs kundundersökning:

Hej Karl-Oskar som har varit min jurist i mitt ärende, upplevde jag som mycket kompetent och trevlig i bemötandet! Det var en trygghet att kunna ringa upp Karl-Oskar och rådfråga.

 

Kontakta oss på 0771-985 200 eller info@helpforsakring.se