Hoppa till innehåll
Min Sida

Ge din nya bostad en egen jurist!

För de flesta är det en rejält stor affär att köpa en bostad. Man ställs också inför många frågor som gäller den nya bostaden. Med försäkringen Jurist Bostad får nyblivna bostadsägare hjälp med juridiken.

Låga räntor, skralt utbud av bostäder och en häftig prisutveckling, den bilden av bostadsmarknaden är vi många som känner igen från de senaste åren. För alla som säljer en bostad är det förstås en härlig utveckling. För alla som ska köpa bostad, särskilt de som är förstagångsköpare, är känslan ofta att processen går lite väl fort och att priset blir lite väl högt. Kanske känns mäklaren också mest som säljarens ombud, eftersom det är säljaren som betalar provisionen. Servicenivån, och de flesta andra sidotjänster som erbjuds vid en försäljning, är också till säljarens favör.

Hur kan köparen känna sig trygg i en bostadsaffär?

Finns det något som kan göra tillvaron enklare för nyblivna bostadsägare? Flera mäklarkedjor har vänt och vridit på de frågorna. Lösningen är förpackad i försäkringsform, med en egen jurist till bostadsköparen som gäller från tillträdesdagen. Jurist Bostad är ensam i sitt slag på den svenska marknaden. Den är framtagen av oss på HELP Försäkring i samarbete med några av de större mäklarkedjorna med extra fokus på köpare. Jurist Bostad innebär att bostadsköpare får tillgång till egna jurister som hjälper till med de flesta frågor och ärenden som kan uppkomma efter en bostadsaffär, utan timdebitering.

Bättre balans

Jurist Bostad gör balansen mellan säljare och köpare mer rättvis. Det är en trygghet för en osäker eller ovan köpare att ha en jurist som hjälper till med allt från att ge råd och upprätta avtal till att förhandla och företräda köparen i både tvister med olika motparter och i de domstolsprocesser man förstås inte vill hamna i, men som ibland är oundvikliga. Man ska också komma ihåg de viktiga avtal som de flesta behöver skriva inom familjen, till exempel samboavtal, testamente, gåvobrev och äktenskapsförord. De blir extra aktuella vid ett bostadsköp och här hjälper juristen också till, en bra push till att faktiskt få dessa avtal upprättade.

Ingen karenstid

I motsats till vanliga försäkringar har Jurist Bostad ingen karenstid. Den som behöver juridisk hjälp, med en enkel fråga eller en kostsam tvist, lyfter bara luren och ringer sin jurist. Juristen hjälper då till med ärendet hela vägen och säkerställer den försäkrades rättigheter. På många sätt är försäkringen unik eftersom den uppmuntrar proaktivitet och innehåller mer service än vad försäkringar generellt gör. En skada behöver alltså inte ha uppstått för att man ska kunna använda försäkringen.

Mäklarringen, Mäklarhuset och Notar är de första fastighetsmäklarkedjorna i Sverige som erbjuder sina köpare att teckna Jurist Bostad, läs mer om deras erbjudanden här.