Hoppa till innehåll
Min Sida

Klart med samarbete- Moderna Försäkringar & HELP

Moderna Försäkringar och HELP Försäkring har tillsammans tagit fram en ny juristförsäkring. Försäkringen ger kunder som har Modernas Företagsförsäkring, och en omsättning upp till 50 miljoner kronor, tillgång till stöd från HELPs jurister.

"Vi vet att mindre och medelstora företagare har fullt upp med att driva sin kärnverksamhet, så trassel med juridiken är det sista man vill ha. När vi nu kan inkludera juridiskt stöd och avlastning via juristerna på HELP är det högst användbart och välkommet för våra företagskunder. Dessutom ser vi det som en riktigt bra konkurrensfördel att vara först med den här användbara försäkringen", säger Kajsa Peedu som är affärsområdeschef för Företag och Industri på Moderna.

"Vi är väldigt glada över att kunna ge Modernas företagskunder den här hjälpen", säger HELPs Sverigechef Rabi Can. "Att ha en jurist i ryggen när man anställer eller kanske måste säga upp medarbetare kan spara kostsamma processer, men framför allt säkrar man att allt går korrekt till enligt lag och kollektivavtal. En annan fördel är att få juridisk hjälp om man blir sjuk och hamnar i tvist mot Försäkringskassan om sjukpenning, det sparar både sömnlösa nätter och tidskrävande merarbete."

Juristförsäkringen omfattar både juridisk rådgivning och tecknande av avtal kring ägande av företag. Den omfattar också rådgivning och bistånd vid tvist, till exempel vid nyanställning och uppsägning, avslag av sjukpenning och kapning av person- eller bolagsuppgifter. Juristförsäkringen kommer att ingå i Modernas Företagsförsäkring från och med den 1 mars 2021.