Hoppa till innehåll
Min Sida

Rabi Can ny Sverigechef på HELP

Världen står på tå inför Coronaviruset, hela personalstyrkan jobbar hemifrån och företaget befinner sig i en stark tillväxtfas. Det är minst sagt i en händelserik tid som Rabi Can tillträder som ny Sverigechef för HELP Försäkring, företaget som i försäkringsform ger över 300 000 svenskar hjälp med vardagsjuridiska frågor.

 – Det är klart att det är en utmaning att anta en ny roll som Sverigechef under de här omständigheterna. Därför är jag extra glad att jag känner verksamheten väl, säger Rabi Can.

Rabi Can tillträdde som Sverigechef på HELP Försäkring den 1 april, och kommer närmast från positionen som försäljnings- och affärsutvecklingschef på samma företag. Han har varit anställd på HELP sedan 2015 och har inte svårt att formulera vad han tycker att verksamhetens viktigaste framgångsfaktor är:

– Våra jurister är experter på att leverera kompetent juridik på ett sätt så att alla förstår, de är handplockade för sin förmåga att stötta de som kanske aldrig har haft kontakt med en jurist förut och behöver hjälp med allt från goda råd till domstolstvister. Att vår kundnöjdhet ligger på 98 % kommer långt ifrån av sig själv, det är våra kompetenta juristers förtjänst, säger han.

Sedan HELP öppnade i Sverige 2012 har företaget format samarbeten med både fackförbund, telekomoperatörer, andra försäkringsbolag och fastighetsmäklare. Nu står företaget inför lanseringen av flera nya samarbeten och därmed en tillväxtfas som Rabi Can inte är förvånad över att se.

– Allt fler inser vilket stort behov vanliga människor faktiskt har av att ha tillgång till juridisk hjälp som inte är krånglig, inte svårtillgänglig och inte kostar skjortan. Speciellt såhär i orostider blir tryggheten som en juristförsäkring erbjuder viktig, menar han.

Samtidigt är Rabi Cans vision för HELP tydlig:

– Vi ska vara den mest stabila och innovativa aktören av juristförsäkringar för våra samarbetspartners. Både kund- och samhällsnytta sitter djupt i HELPs DNA, säger Rabi Can.

Rabi Can efterträder Alexandra Åquist, som går vidare till vd-tjänsten på Norstedts Juridik.