Hoppa till innehåll
Min sida
HELP finns i

Norge

Sverige

Danmark

Finland

HELPs historia 

Affärsidén för HELP Försäkring föddes när grundaren Johan Dolven upplevde en oväntad situation vid sitt sommarställe i Sandefjord i Norge. Han upptäckte en otrevlig lukt av gammal fisk och det visade sig att det var en mink som hade samlat fisk och lagrat det i husets väggar. För att åtgärda detta krävdes en omfattande renovering och när han skulle få ersättning från sitt försäkringsbolag, var ersättningsbeloppet inte i närheten av de verkliga kostnaderna.  


’’Det kom till en punkt där jag visste att jag inte hade råd med juridisk hjälp. Jag kunde inte riskera att förlora i en rättegångsprocess, och fick därmed acceptera ett lågt ersättningsbelopp. Det var första gången jag fick känna på att inte ha råd med en jurist, eller att få min rätt prövad.’’

- Johan Dolven, CEO

Rätt ska vara rätt. För alla

Visionen om att rätt ska vara rätt för alla, föddes 2005 i Norge och är grunden i HELPs affärsidé att göra juridisk hjälp tillgänglig för alla. Genom att alla försäkringstagare betalar en låg premie, kan HELP erbjuda juridisk hjälp utan timkostnader. På HELP ser vi till att vår försäkringsmodell täcker en bred skala av juridiska behov. 

HELP är en marknadsledande aktör i Norden som genom sin juristförsäkring gör juridik tillgänglig för alla. Vi finns idag i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi samarbetar med olika företag, organisationer och försäkringsbolag i Norden, för att erbjuda vardagsjuridik till deras kunder och medlemmar.  

Se vad några medarbetare säger om HELP:

Bidra till något större 

HELP är ensamma i Norden om att arbeta med 100 % fokus på juridiska försäkringar. Vi är stolta över att kunna erbjuda en försäkringsmodell som ger våra kunder en trygghet och frihet att få den juridiska hjälpen de behöver utan att tveka. 

Våra jurister hjälper kunder med allt från förebyggande rådgivning i form av avtalskrivningar, vilket aktivt förebygger att oklarheter och skador uppstår till domstolstvister och förhandlingar med motparter. Juristförsäkringen fungerar i princip som en vanlig hem- eller bilförsäkring, där juristhjälpen finns tillgänglig när man behöver den. 

Digitalisering och entreprenörskap

Med stort fokus på innovation och entreprenörskap strävar vi ständigt efter att förbättra och modernisera vårt arbete genom digitalisering. För HELP är det alltid viktigt att ligga i framkant med teknik som underlättar och effektiviserar arbetet för både kunder och medarbetare. Därför identifierar vi kontinuerligt nya behov och investerar i teknologi som möter dessa krav. Vi anpassar och implementerar digitala lösningar för att säkerställa en ärendehantering i världsklass. Det möjliggör snabb och smidig juridisk hjälp med kundens affär i fokus, för att ge bästa möjliga hjälp.