Hoppa till innehåll
Min sida

Om HELP

Vi tänker på dig, inte på dina pengar

Vi tycker att juridisk hjälp är en mänsklig rättighet. Att du ska ha rätt till hjälp oavsett hur mycket pengar eller rätta kontakter du har.

Först då blir alla lika inför lagen. På riktigt.

Därför har vi gjort oss tillgängliga på ett helt nytt sätt. Genom en försäkring. Du betalar en liten slant varje månad för juridisk rådgivning oavsett hur länge du behöver hjälp. Och oavsett vad som händer står vi vid din sida när det kommer till vardagsjuridiska frågor. Precis så länge som du behöver oss.

Det är nog därför vi har 97 % nöjda kunder.

Så här enkelt funkar det.

Du och din jurist träffas som det passar dig bäst. Via telefon, mail, Min sida, vanlig post eller videosamtal. Vill du ha ett personligt möte är du varmt välkommen till vårt kontor i Stockholm. Vid domstolsärenden har du alltid juristen vid din sida, vilken domstol det än gäller.


Rätt ska vara rätt. För alla. 

HELP gör det möjligt för dig som privatperson att få juridisk hjälp. Det är vårt bidrag till en högre rättssäkerhet och ett tryggare samhälle, med färre onödigt dyra eller jobbiga konflikter.

Vi hjälper dig genom vår juristförsäkring, med en liten kostnad varje månad och helt utan timpris. Den täcker det mesta du behöver och ger dig ett rättsskydd på upp till 2 miljoner kronor.

Med allt större ekonomiska skillnader i samhället är det extra viktigt att HELP finns. För vad hjälper det att alla är lika inför lagen om du inte har råd att anlita en jurist?

En av Sveriges bästa arbetsplatser 2023!

År 2023 fick HELP utmärkelsen som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Undersökningen har gjorts av Great Place to Work®Du kan läsa mer om organisationen och certifieringen här.

Vill du jobba på HELP?

HELP-andan präglas av att alla vi som jobbar här drivs av att kunna hjälpa våra kunder med juridiska frågor. Frågor som kan vara både svåra och jobbiga att förstå sig på för den som inte är jurist. Vi gillar också att vi är en utmanare på en konservativ marknad.

Mer konkret så har vi kollektivavtal och arbetar aktivt för alla medarbetare ska ha bra balans mellan arbete och fritid. Eftersom vi inte fakturerar våra kunder mäts våra jurister inte på hur mycket de fakturerar, utan på hög kundnöjdhet. Mycket skönare känsla!

Se våra lediga platser här. 

  • HELP startade i Sverige 2012, som filial till norska HELP Forsikring AS. Hela HELP ägs sedan 2013 av ARAG, det tyska försäkringsbolaget som liksom vi har juristhjälp i försäkringsform som specialitet. ARAG är representerat i 17 länder. Vi försäkrar över 700 000 kunder i Skandinavien.

  • Drygt 170 jurister jobbar på HELP i Sverige, Norge och Danmark. Det gör oss till en av de stora juristarbetsplatserna i Skandinavien.

  • Många av våra kunder är mer bekväma med andra språk än svenska, därför lägger vi extra vikt vid breda språkkunskaper när vi rekryterar jurister. Idag är 11 språk representerade hos oss.

  • Vi har en heltäckande ansvarsförsäkring och följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

  • Vi samarbetar också i vissa fall med vårt systerbolag ARAG Digital Service, som är specialiserade på bl a digitala avtalstjänster. Här kan du besöka deras hemsida och läsa mer: ARAG Digital Services.