Arv & gåva

Här hittar du råd, exempel och artiklar om hur lagen fungerar för arv och gåvor. På Min sida kan du som är kund skriva digitala gåvobrev, skuldebrev och testamenten.

 

 

Hjälp från HELP

Testamentstagare

Kunden ringde sin jurist då han var testamentstagareDen som ska erhålla något genom testamente.  Läs mer i ett dödsbo men barn till den avlidnes vänner, som stod med i ett tidigare testamenteEtt förordnande där en testator reglerar vad som ska hända med hens egendom när hen avlider. Läs mer, hade ansökt om boutredningsman.

Arvstvist

Kundens pappa hade gått bort och det blev en tvist om arvetDen fördelning av egendom vid någons bortgång, som sker enligt lagens regler. Läs mer mellan kunden och hans syster. Han ringde sin jurist på HELP för att få hjälp att komma vidare.

 


Gåvan

Kunden skulle få en fastighet i gåva, som hade funnits i hennes släkt i många år.


Testamentet

Medlemmen ville ha hjälp med att upprätta ett testamenteEtt förordnande där en testator reglerar vad som ska hända med hens egendom när hen avlider. Läs mer. Han hade ingen maka eller sambo, men tre barn. Ett av barnen hade han ingen kontakt med alls och hade heller aldrig haft. Mannen ville därför begränsa det barnets arvDen fördelning av egendom vid någons bortgång, som sker enligt lagens regler. Läs mer.

Kontakta oss på 0771-985 200 eller info@helpforsakring.se