Hoppa till innehåll
Min sida

Företagsstrukturen

992 000 svenska försäkringstagare har idag en egen jurist hos HELP Försäkring, verksamt i Sverige sedan 2012 och filial till norska HELP Forsikring AS. Det norska bolaget ägs sedan 2013 av försäkringskoncernen ARAG Group, en av världens största aktörer inom juridiska tjänster. ARAG är verksamt i 19 länder, sysselsätter drygt 4 700 anställda och har en samlad premieintäkt på över 2.2 miljarder EUR.

HELPs vision

Vår vision är att rätt ska vara rätt. För alla. Inom 15 år har de flesta svenskar en juristförsäkring. Det är vår fasta övertygelse, och en utveckling vi leder och arbetar för genom att göra juridiska tjänster möjliga för allt fler. 

Förr eller senare behöver alla juridisk hjälp och då ger en juristförsäkring lättnad både för plånbok och sinnesro.

Vi har ett viktigt uppdrag och det blir allt viktigare när ekonomiska skillnader fortsätter att öka. Också den som inte kan betala höga advokatarvoden ska kunna få sin rätt prövad med professionell juridisk hjälp. Då, och först då, är det korrekt att säga att alla är lika inför lagen. Och på det sättet bidrar HELP till att öka rättssäkerheten.

HELPs mission

När vi löser våra kunders problem så professionellt och lyhört att de rekommenderar oss vidare har vi lyckats i vår mission. Idag svarar 97-98 % ja på frågan om de är så nöjda att de skulle kunna rekommendera oss till andra som behöver juridisk hjälp och det är den fantastiskt höga nöjdheten som lägger grunden för vår tillväxt.

Juristförsäkringarna

HELP är ensamma i Skandinavien om att arbeta med 100 % fokus på juridiska försäkringar. Sedan 2005 har vår juristkår hjälpt fler än 200 000 personer och företag med deras ärenden, från förebyggande rådgivning och avtal, till domstolstvister och förhandlingar med motparter. Egentligen fungerar det precis som t. ex. hemförsäkringar och bilförsäkringar, hjälpen finns där när man behöver den, i vårt fall i juristform. Det som sticker ut är däremot att även förebyggande rådgivning ingår i försäkringarna, vilket aktivt förebygger att skada uppstår. Det ingår inte hos andra försäkringsbolag.

Vår affärsidé går ut på att våra kunder slipper betala något mer för juridisk rådgivning än en löpande premie, t. ex via fackförbund. Våra juristförsäkringar ingår också i många fall i våra samarbetspartners produkter, t. ex. via andra försäkringsbolag eller telekomoperatörer. Olika upplägg ger tillgång till olika tjänster, är du intresserad av att läsa mer kring hur du kan samarbeta med oss, klicka här.

Arbetsplatsen

HELP är en av Skandinaviens största juridiska arbetsplatser och har kompetenser inom bland annat familjerätt, hyresrätt, konsumenträtt, ID-kapning och arbetsrätt, med goda möjligheter till utveckling. Tack vare försäkringsupplägget slipper juristerna fakturera sina kunder utan mäts istället på kundnöjdhet.

HELP är en social arbetsplats och för fjärde året i rad certifierade som ett Great Place to Work® baserat på medarbetarnas egen bedömning.

Vi tror på frihet under ansvar, delar med oss av vår kompetens och har stor respekt för varandra. Det är säkert därför vi har kul på jobbet.

Se våra lediga platser här